THE MIGHTY ONE – TORCH OF ROCK AND ROLL

Artiest info
Website
facebook

 

 

Het derde album “Torch Of Rock And Roll” van de Canadese hardrock- en metalformatie ‘The Mighty One’ uit Vancouver, Brits Columbia werd helemaal gecomponeerd en opgenomen in het anderhalve jaar waarin de coronapandemie in deze wereld heeft toegeslaan. Om dit in deze periode te doen was geen eenvoudige klus, maar de drie bandleden met zanger-gitarist Tim Steinruck, bassist Gustavo Valderrama en drummer Bob Wagner zijn toch heel tevreden over het uiteindelijk bereikte resultaat.

Tien nummers in het luid rockende muziekgenre werden geselecteerd om op “Torch Of Rock And Roll” te belanden. En dat het er van begin tot einde nogal stevig aan toe gaat willen we aantonen via de albumtiteltrack die u op de video bij dit verhaal kunt beluisteren en die als eerste single uit de cd is verschenen. Let daarbij wel even op de volumeknop die een beetje zal moeten worden teruggedraaid om latere tinnitus in uw oren te voorkomen.

Het vuur in de ‘toorts van de rock’n’roll’-muziek wordt gedurende zo’n drie kwartier stevig brandend gehouden door dit hardrocktrio. Ze werden daarbij nog bijgestaan door een aantal gastmuzikanten die luisteren naar de namen Colin Glennie, Rob Breti, Scott Enns, Ira Gibbons en James Meyer. Dat deze drie groepsleden in hun jeugdjaren veel naar bands als ‘Queen Of The Stone Age’, ‘Foo Fighters’ en/of ‘KISS’ hebben geluisterd horen we hier meteen in de openingstrack “Coming On”. Dat vertellen ze dan ook zelf in de songtekst van “Torch Of Rock And Roll” door nadrukkelijk te verwijzen naar het ‘KISS’-album “Destroyer” dat het zwaar geschminkte Amerikaanse kwartet uit New York City in 1976 als hun vierde studioplaat op de markt heeft gebracht.

Met de songs “So High” en “Darker Side Of Me” brengen ze een soort van rustpunt op deze plaat maar laat u niet verrassen door de eerste minuut van die songs want daarna breekt de hardrock-hel telkens opnieuw in alle glorie los. Het debuutalbum “The Mighty One” van de gelijknamige band verscheen in 2007 op het platenlabel van ‘Kiss’-bandlid Paul Stanley en werd in diens studio in Los Angeles opgenomen. Het toch nog altijd vrij melodieuze rockgeweld bleef sindsdien de basis van hun songs en platen met een vette knipoog naar allerlei bands die een dergelijke sound in de jaren ’90 produceerden. Songs als “Burden”, “My Garden” en het 6 en halve minuut durende epos “Kickin’ Stones” zijn naar onze mening vrij representatief om deze bewering te staven. Afscheid wordt er op dit album genomen met een superdynamisch rock’n’roll-nummer dat toepasselijk “When This Is Over” werd getiteld en waarmee gedoeld wordt op het hopelijk snel komende einde van de ‘Covid-19’-crisis.

(valsam)